Fresco Califont

Fresco Califont

Postby 65Bedford » Thu Sep 20, 2012 6:18 pm

Posted this problem last week but in wrong section i think sorry Mark .

Our Califont will not ignite it is driving me batty as we we have no hot water an cant use our shower .

Ive put new batteries in califont even took gas bottle down to get filled up only to find it is full :lol:

If anyone has any experience with Fresco Califonts that would be a big help as we cant go away until we have this problem fixed .

The gas is getting through as our fridge works fine just cant get any hot water

Brett
Brett & Samantha
1966 Bedford Vam 9.5m
Noah'S Ark
NZMCA 45354
User avatar
65Bedford
 
Posts: 108
Joined: Fri Feb 24, 2012 7:15 am
Location: Waipara, North Canterbury

Re: Fresco Califont

Postby Paul » Thu Sep 20, 2012 11:13 pm

Hi After checking you are getting a spark at califont , should be rapid sparking you might even be able to see it.I would then check gas is getting to Califont ( Disconnect Gas line from bottle and Califont and blow air thru) Line could be blocked or crushed .Also need to check to see if water is flowing thru it as some (all ) califont use this to open gas to Califont. Hope this helps Paul
1989 8 METER HINO
AWW194
NZMCA 35238
http://paulkarl.blogspot.com
User avatar
Paul
 
Posts: 295
Joined: Tue Oct 28, 2008 6:23 am
Location: Dinsdale

Re: Fresco Califont

Postby 65Bedford » Fri Sep 21, 2012 9:33 am

Thankyou Paul will do that its a brand new califont was installed when we bought the motorhome an worked fine but we havent used it since shower was finished.

Hope the line is just blocked will take it of an have a look

Brett
Brett & Samantha
1966 Bedford Vam 9.5m
Noah'S Ark
NZMCA 45354
User avatar
65Bedford
 
Posts: 108
Joined: Fri Feb 24, 2012 7:15 am
Location: Waipara, North Canterbury

Re: Fresco Califont

Postby 65Bedford » Sat Sep 22, 2012 6:11 pm

Spent most of the day trying to get hot water but nothing so have decided it best to leave it to the professionals so will get a gas fitter to sort it out safer i think.

Just mysterious why it stopped working not something you expect from a new unit

Thanks everyone for their help
Brett & Samantha
1966 Bedford Vam 9.5m
Noah'S Ark
NZMCA 45354
User avatar
65Bedford
 
Posts: 108
Joined: Fri Feb 24, 2012 7:15 am
Location: Waipara, North Canterbury


Return to Gas

  • VISITORS

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Design by GB

decal

Donations :-)
Pay with Paymate Express